Vallankumoussota Kuubassa

(1 tuotearvio)

7,90 

Tekijä: Ernesto »Che» Guevara
Kustantaja: Otava
Painovuosi: 1975
ISBN: 951-1-01766-7 nidottu
Kuntoluokka: K2+

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 02522 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Paino345 g
Mitat20 × 12.5 × 1.8 cm
Lajityyppi

elämäkerrat ja muistelmat

Sarja

Kolmen tähden sarja

Painos

1.

Painovuosi

1975

Sidonta

kuvakannet, nidottu, pehmeäkantinen

Sivumäärä

292

Kuntoarvio

ei merkintöjä eikä muutakaan ylimääräistä, etulehdellä »Arvosteltavaksi»-leima, kansissa kulumaa ja taitoksia, sisus moitteeton

Vallankumoussota Kuubassa

– Reminiscences of the Cuban Revolutionary War –

Tähän kirjaan on koottu muistelmat, jotka Ernesto Che Guevara ehti kirjoittaa Kuuban vallankumoussodasta. Tämä kirja on totuudenmukainen selonteko tapahtumista, jotka todella ovat tärkeä osa Amerikan historiaa.

»Che kaatui puolustaessaan tämän maanosan sorrettujen ja riistettyjen etuja, puolustaessaan heidän asiaansa, puolustaessaan koko maailman köyhien ja osattomien asiaa. Hänen esimerkillistä käyttäytymistään ja epäitsekkyyttään taistelussa asiansa puolesta eivät pysty edes hänen katkerimmat vastustajansakaan kiistämään. Historian perspektiivissä miehet, jotka toimivat kuten hän toimi, miehet jotka tekevät kaikkensa ja antavat kaikkensa sorrettujen hyväksi, kasvavat päivä päivältä yhä mittavampaan suuruuteen ja heidän muistonsa kovertuu yhä syvemmälle kansojen sydämiin.

Imperialistivihollisemme alkavat tajuta tämän, eikä tule kestämään kauan ennen kuin käy toteen, että hänen kuolemansa ajan pitkään on oleva kuin siemen, josta kasvaa miehiä, jotka ovat päättäneet seurata hänen esimerkkiään.»

– Fidel Castro muistopuheessaan 18.10.1967

[takakannesta]

1 arvio tuotteelle Vallankumoussota Kuubassa

  1. sellisti

    Muistelmateos. Sotilaallinen toiminta keskiössä. Myös ansiokasta ajankuvaa, joskin sordiino päällä. Pidän tätä parhaana »Che» Guevara -teoksena. Patria o muerte!

Lisää arvio

Saatat myös pitää...