Suomalainen vankileiriraportti

(1 tuotearvio)

14,90 

Tekijä: Niilo Koljonen • toimittanut Erkki Vettenniemi
Kustantaja: Teos
Painovuosi: 2011
ISBN: 978-951-851-329-5 sidottu
Kuntoluokka: K5 (uusi)

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 07108 Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Paino310 g
Mitat21 × 15 × 1.7 cm
Lajityyppi

raportti

Painos

1.

Painovuosi

2011

Sidonta

kovakantinen, kuvakannet, sidottu

Kuvitus

mv-karttakuvitus, mv-kuvitus

Kunto

Suomalainen vankileiriraportti

Neuvostoliiton pakkotyöleirien verkosto — pahamaineinen gulag — muodosti mittasuhteiltaan valtavan ja luonteeltaan kyynisen rangaistuslaitoksen. Miljoonia ihmisiä tuhoutui erityisesti Stalinin vallan aikana ja uhrien joukossa oli tuhansia suomalaisiakin.

Suomalaisnuorukainen Niilo Koljonen joutui 1945 kolmeksi vuodeksi pakkotöihin. Hän selvisi Siperiasta hengissä ja kotiin päästyään hän laati ensimmäisenä suomalaisena kartoituksen omista ja muiden suomalaisten leirikokemuksista. Suojelupoliisi takavarikoi käsikirjoituksen ennen kuin hän ehti lähettää sen ulkomailla julkaistavaksi.

Nyt, yli puoli vuosisataa myöhemmin, Koljosen raportti ilmestyy historioitsija Erkki Vettenniemen taustoituksella ja kommentaarilla varustettuna.

Suomalainen vankileiriraportti on järisyttävää luettavaa kaikille maamme lähihistoriasta ja henkiinjäämisvietin voimasta kiinnostuneille.

— takakannesta

1 arvio tuotteelle Suomalainen vankileiriraportti

  1. sellisti

    Tärisyttävä teos. Vetää lähes vertoja Solzenitsynille. Ja tämä kaikki tapahtui vain 70 vuotta sitten; eilen. Vaikuttava muistutus humaanin ihmisen kääntöpuolesta.

Lisää arvio