Pidä hunnustasi kiinni, Fatima!


19,90 

Tekijä: Sanna Negus
Alaotsake: Ja muita tarinoita nyky-Egyptistä
Kustantaja: WSOY
Painovuosi: 2005
ISBN: 951-0-30103-5 sidottu
Kuntoluokka: K5 (uusi)

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 06633 Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Paino520 g
Mitat22 × 16 × 2.7 cm
Lajityyppi

reportaasi, yhteiskunta

Painos

1.

Painovuosi

2005

Sidonta

kovakantinen, kuvakannet, sidottu

Kunto

Pidä hunnustasi kiinni, Fatima!

Kuinka kävi entiselle Miss Egyptille, joka lentäjäksi ryhdyttyään alkoi käyttää huivia lentäjänlakin alla? Millaisia ovat egyptiläisten salatut paheet? Millaista on nuorten elämä muslimienemmistöisessä maassa?

Pidä hunnustasi kiinni, Fatima! antaa puheenvuoron tavallisille egyptiläisille, jotka kertovat elämästään tämän päivän Egyptissä: huivien ja huntujen käytöstä, naisen roolista, tasapainoilusta kielletyn ja sallitun välillä. Kirjassa esitellään myös radikaalien islamistien ideologiaa, historiaa ja tutustutaan heidän näkemyksiinsä. Lisäksi pientä vähemmistöä edustavat koptikristityt pohtivat asemaansa.

Tutustumme rikkaaseen arabialaiseen kulttuuriin ja Kairoon Lähi-idän viihteen keskuksena: itämaiset tanssijat, näyttelijät, kirjailijat ja taiteilijat kertovat taiteen tilasta ja mahdollisuuksista Egyptissä. Sekin selviää, miksi Rukajärven tien alastonkohtaus shokeerasi egyptiläisiä mieskatsojia.

Toimittaja Sanna Negus on asunut useita vuosia Kairossa ja kertoo Egyptin yhteiskunnan ilmiöistä silminnäkijänä. Median yksipuolisen näkökulman sijasta teoksesta välittyy elävä kuva islamin monista kasvoista.

— takakannesta

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Pidä hunnustasi kiinni, Fatima!”