Menestys ja moraali


14,90 

Tekijä: Outi Nyytäjä
Kustantaja: Minerva
Painovuosi: 2007
ISBN: 952-5591-65-4 sidottu
Kuntoluokka: K5-

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 03939 Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Paino250 g
Mitat22 × 15 × 1.5 cm
Lajityyppi

filosofiset teokset, sosiologia, yhteiskunta

Painos

2.

Painovuosi

2007

Sidonta

kovakantinen, kuvakannet, sidottu

Kuntoarvio

hintatarra kannessa, uudenveroinen

Menestys ja moraali

Mitä on menestys? Onko se »onni», »onnistuminen», »myötäkäyminen»?

Menestynyt »onnistuu», »selviytyy hyvin», »kehittyy». Vai ollaanko jo alueella, jolla vilahtavat pakko ja painostavat odotukset? »Elää ja toimia tuloksekkaasti», »saavuttaa ja tuottaa hyviä tuloksia», »tulla hyvin toimeen».

Tämä on se menestys, jonka vaatimuksista, menetelmistä, voittajista ja häviäjistä on puhe tässä kirjassa. Siksi se jakautuu kahteen osaan, kruunaan ja klaavaan.

Menestys on käsite, joka on imeytynyt koko nykyiseen yhteiskuntaan, sen kaikkiin alueisiin, eikä vain talouselämään. Sen tartuttamia ovat kaikki — pahimmin ne, joilla ei ole mitään menestymisen mahdollisuuksia eikä edes kahleitakaan menetettävänä. Menestyskilpailu on kuin suomimaraton, johon kaikkien on osallistuttava, ja voi niitä, jotka putoavat reitin varteen.

Klaavan puolella piilevät ne voimat, jotka vievät porvarilta yöunen. Mitä me tiedämme niistä massoista, jotka kansoittavat näkymättömät lähiöt, tekevät pimeät työt, harjoittavat pimeyden hommia, ja joiden moraali ja kieli ovat meille käsittämättömiä?

Kirja ei ole totinen. Se on sumeilematon, suora ja sarkastinen. Pakko olla, jos kirjoittaa maailmasta, joka on tullut niin hysteeriseksi, ettei siitä ole enää Freudin sohvallekaan.

— takakannesta

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Menestys ja moraali”