Mummonsuomi laajakaistalla

(1 tuotearvio)

19,90 

Tekijät: Lari Kotilainen • Annukka Varteva
Kustantaja: WSOY
Painovuosi: 2006
ISBN: 978-951-0-31983-3 sidottu
Kuntoluokka: K5 (uusi)

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 06844 Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Paino300 g
Mitat20 × 13 × 1.5 cm
Lajityyppi

kielet ja kielitiede, opaskirja, yhteiskunta

Painos

2.

Painovuosi

2006

Sidonta

kovakantinen, kuvakannet, sidottu

Kunto

Mummonsuomi laajakaistalla

Elävä kieli muuttuu jatkuvasti. Vanha kunnon mummonsuomi on törmännyt ihkuun, surkkiin ja googlettamiseen. Kaupungilla on nähty pissis ja mäyräkoira, ja lööpeissä hehkuu salarakas. Uusi aggressiivi-niminen verbimuotokin on havaittu.

Mitä oikein on meneillään?

Mummonsuomi laajakaistalla ilottelee suomen kielen viimeaikaisilla muutoksilla. Lari Kotilainen ja Annukka Varteva osoittavat herkullisesti ja hauskasti, kuinka valtavaa vauhtia kieli muuttuu, koko ajan. Ja me teemme sen itse!

Teos valottaa myös muutosten syitä ja historiaa. Silmäys luodaan niin ikään kieliopin muutoksiin ja tulevaisuuden suomeen.

Lari Kotilainen on opettanut suomen kieltä Helsingin, Uppsalan ja Kölnin yliopistossa, ja Annukka Varteva on toiminut tietokirja- ja suurteostoimittajana. Työpari on kirjoittanut kieliaiheisia kolumneja, naurattanut Kielipoliisin käsikirjassa (Tammi) sekä toimittanut teoksen Maailman vaikein kieli (SKS).

— takakannesta

1 arvio tuotteelle Mummonsuomi laajakaistalla

  1. sellisti

    Mainio opus. Kansantajuista tarinaa kielen muutoksista, historian kautta tähän päivään. Eikä ole edes niiin lääääst siison.

Lisää arvio