Kaksitoista vuotta politiikassa


6,90 

Tekijä: Claes Andersson
Alaotsake: Katkelmia, muistikuvia, unia
Alkuperäinen nimi: Mina tolv politiska år — fragment, minnesbilder, drömmar
Kustantaja: WSOY
Painovuosi: 2000
ISBN: 951-0-23624-1 sidottu
Kuntoluokka: K5-

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 01644 Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Paino275 g
Mitat21 × 14 × 1.7 cm
Lajityyppi

elämäkerrat ja muistelmat

Painos

4.

Painovuosi

2000

Sivumäärä

179

Sidonta

kovakantinen, kuvakannet, sidottu

Kuntoarvio

uudenveroinen

Kaksitoista vuotta politiikassa

– katkelmia, muistikuvia, unia –

»Minusta ei koskaan pitänyt tulla ammattipoliitikkoa.»

»Olin ylioppilaaksi tultuani järkisyistä päättänyt lukea lääkäriksi sen sijaan että olisin ruvennut päätoimiseksi kirjailijaksi; en halunnut tehdä työkseni sitä, mikä oli minulle kaikkein rakkainta — kirjallisuus ja kirjoittaminen.

Isä oli suunnitellut, että minusta tulisi liikemies ja menisin töihin hänen jääkaappifirmaansa; minusta pelkkä ajatuskin oli täysin älytön. Bisnes ei kiinnostanut minua alkuunkaan, ja yleensä tein huonot kaupat, oli sitten kyse vanhan vespan tai moottoripyörän hankkimisesta tai pimeän pullon ostamisesta öiseltä Albertinkadulta.»

Poliitikko Claes Anderssonista kuitenkin tuli. Teos on yhteenveto hänen vuosistaan kansanedustajana, puoluejohtajana ja ministerinä; välillä on muistumia lapsuudesta. Andersson kirjoittaa avoimesti ja persoonallisesti.

Psykiatrin kokemuksella hän paljastaa mitä voi tapahtua, kun ihminen on liian kauan ja tiiviisti julkisuudessa. Hän kertoo omasta sairastumisestaan ensin diabetekseen ja sitten sydänvaivoihin. Poliitikon elämä on kiivastahtista ja stressaavaa, siihen kuuluvat myöhäiset illat ja pitkät päivälliset…

Sen lisäksi monia poliitikkoja, muun muassa Anderssonia itseään, vaivaavat krooninen ahdistus ja alituiset itsesyytökset. Eikö tällainen jaakopinpaini ole hajottavaa ja terveydelle vaarallista? Toisaalta: »On paras olla puhumatta kovin suureen ääneen siitä, että maailma on paha ja minä itse olen hyvä», Andersson siteeraa tanskalaista suosikkirunoilijaansa Henrik Nordbrandtia.

Claes Andersson ei sorru katkeruuteen eikä kosta entisille vastustajilleen. Sen sijaan hän korostaa asioita, joita jatkuvasti pitäisi muuttaa yhteiskunnassamme. Lopuksi hän kuvailee nykyisen elämänsä vapautta, sitä että voi itse määrätä miten aikansa käyttää. Valoisa ja lohdullinen teos viestii, että jokaisen meistä on hyvä hellittää kiireen keskellä. — takakannesta

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kaksitoista vuotta politiikassa”

Saatat myös pitää...