Idän tytär


5,90 

Tekijä: Benazir Bhutto
Alaotsake: Omaelämäkerta
Alkuperäinen julkaisu: Daughter of the East (1988)
Kustantaja: WSOY
Painovuosi: 1989
ISBN: 951-0-16005-9 sidottu
Kuntoluokka: K3-

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 03909 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Paino660 g
Lajityyppi

elämäkerrat ja muistelmat

Painovuosi

1989

Painos

1.

Sarja

Profiili

Sidonta

kansipaperi, kovakantinen, sidottu

Kuntoarvio

kansipaperissa kärsimystä ja suht runsaasti kulumia, sisus kuin uusi

Idän tytär

Benazir Bhutto (s. 1953) oli islamilaisen maailman ainoa nainen, joka on valittu maansa pääministeriksi. Hänen omaelämänkertansa on sekä poliitikon muotokuva että kuvaus julmuudesta, jolla kenraali Zian Pakistanissa kohdeltiin poliittisia vastustajia.

Ensin Zia raivasi tieltään Benazirin isän, vallasta syöstyn pääministerin Zulfikar Ali Bhutton, joka teloitettiin maailmanlaajuisista vastalauseista huolimatta. Sen jälkeen oli Bhutton lesken ja muun perheen vuoro: heitä pidettiin kotiarestissa ja vankeudessa, heille ei suotu pätevää oikeusapua. Viisi vuotta Benazir sai kärsiä Zian yrityksistä murhata hänet. Vasta vuonna 1984 hän pääsi matkustamaan Englantiin, missä hän valmistautui kaksi vuotta jatkamaan isänsä työtä ja johtamaan Pakistanin kansanpuolueen vaalivoittoon.

Benazir Bhutton paluu Paksitaniin oli riemujuhla, jonka Zian poliisivoimat yrittivät turhaan mitätöidä. Zia koetti myös estää Benizarin valitsemisen parlamenttiin, mutta Benizar voitti vaalit.

Benizar Bhutto pystyi muuntamaan henkilökohtaisen tragediansa rohkeudeksi ja voitontahdoksi. Hänen karismaattinen persoonansa tekee kirjasta mieleenpainuvan lukukokemuksen.

— takakannesta

Lisätietona: Bhutto salamurhattiin 2007, 54-vuotiaana.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Idän tytär”