Hilse – suomipunkin alku ja juuri

(1 tuotearvio)

27,90 

Tekijä: Miettinen (toim.)
Kustantaja: Like
Painovuosi: 2009
ISBN: 978-952-01-0126-8 nidottu
Kuntoluokka: K5 (uusi)

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 07062 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Paino870 g
Mitat21 × 30 × 2.5 cm
Lajityyppi

näköispainos, aikakauslehti, dokumentti, taide ja musiikki

Painos

2.

Painovuosi

2009

Sidonta

kuvakannet, nidottu

Kuvitus

runsas mv-kuvitus

Kunto

Hilse – suomipunkin alku ja juuri

Hilse — suomipunkin alku ja juuri on näköispainos lähihistoriamme hilpeimmän painotuotteen parhaista paloista.

Vuosina 1977–1980 ilmestynyt Hilse oli yksi maailman laajalevikkisimmistä punkfanzineista, joka yhdisteli musiikkia, huumoria ja gonzoilevaa alakulttuuriabsurdismia kieli poskessa. Se vaikutti ratkaisevasti Suomen punkkulttuurin muotoutumiseen ja oli aikanaan ainoa tiedotusväline, jossa Eppu Normaalin, Pelle Miljoonan ja Kollaa kestään kaltaiset punkbändit pääsivät ääneen.

Anarkistisen riemukas lehti pani musiikilliset ilmiöt halki, poikki ja pinoon. Se levitti Kekkoslovakiassa kumoukselliselta tuntunutta oman käden oikeuden ilosanomaa »Jokainen oppii soittamaan ja jokaisella on oikeus soittaa vaikkei oppisikaan».

Lehden primus motor oli kulttuurin moniottelija ja kaikkien hämäräperäisten alakulttuuriaktiviteettien kummisetä Miettinen. Teoksessa on mukana myös uusia valokuvia ja uusia tekstejä, »kommenttiraita» sekä Hilsettä koskevia katkelmia Miettisen loppuunmyydyistä muistelmista.

— takakannesta

1 arvio tuotteelle Hilse – suomipunkin alku ja juuri

  1. sellisti

    Let’s punk! Koruttoman antoisa kokoelma Hilse-lehden juttuja siltä ainoalta oikealta punk-aikakaudelta, 1977–1980. Lehtien numeroita ja tapahtuneita kommentoidaan myös nykyajasta käsin. Jos elit tämän ajan, tämä pitää olla hyllyssä. Ihan on, aatelia, sanoisi Raipekin.

Lisää arvio