Groznyin enkelit


14,90 

Tekijä: Åsne Seierstad
Alkuperäinen nimi: De krenkede
Kustantaja: WSOY
Kuntoluokka: K4

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 00987 Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Paino525 g
Mitat22.5 × 15 × 2.9 cm
Lajityyppi

reportaasi

Painos

1.

Painovuosi

2008

Sivumäärä

331

Sidonta

kansipaperi, sidottu

ISBN

978-951-0-33917-6 sid.

Kuntoarvio

uudenveroinen

Groznyin enkelit

– De krenkede –

Kansainvälisesti tunnetun ja palkitun lehtinaisen Åsne Seierstadin uutuuskirja on selonteko Tšetšenian murhenäytelmästä ja nykyhetken tilanteesta.

Venäjän kieltä opiskellut Åsne oli vasta 23-vuotias saadessaan työpaikan Moskovan-kirjeenvaihtajana. Kun venäläiset joukot vyöryivät Tšetšeniaan 1994, hän matkusti Kaukasukselle raportoimaan tapahtumista. Kaksi vuotta hän seurasi kriisiä eri rintamilla, ja norjalainen Arbeiderbladet-lehti julkaisi reportaasit.

Kymmenen vuotta myöhemmin Åsne palasi Tšetšeniaan ja matkusti vuosina 2006–2007 alueen eri puolilla. Hän saattoi omin silmin todeta, että tragedia jatkuu, mutta sen seuraaminen tiedotusvälineissä on unohtunut maailman muiden sotien varjoon. Sodan alkamisen jälkeen 10–20 prosenttia väestöstä on saanut surmansa, ja yhteiskuntaa on kohdeltu äärimmäisen julmasti. Kirjan tärkeimpiä painopisteitä on sodan vaikutus lapsiin, jotka ovat menettäneet kaiken.

Koska Venäjän viranomaiset valvovat tiukasti kaikkea maasta lähtevää informaatiota, Åsne käytti Tšetšeniassa valepukua viimeisten kahden vuoden aikana ja piti työnsä tulokset muutenkin visusti piilossa julkisuudelta.

Teos antaa myös taustatietoa Kaukasuksen väkivaltaisesta historiasta ja vapaustaistelijoiden yhä jatkuvasta kamppailusta vallanpitäjiä vastaan.

Eläytyvä raportti Tšetšenian tilanteesta

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Groznyin enkelit”