Amerikan Psyko

(1 tuotearvio)

9,90 

Tekijä: Bret Easton Ellis
Alkuperäinen julkaisu: American Psycho (1991)
Kustantaja: Tammi
Painovuosi: 2000
ISBN: 951-31-1707-3 nidottu
Kuntoluokka: K5 (uusi)

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 06227 Osasto: Avainsana tuotteelle

Paino410 g
Mitat20 × 13 × 3.4 cm
Lajityyppi

kaunokirjallisuus

Painos

5.

Painovuosi

2000

Sidonta

nidottu, pehmeäkantinen

Kunto

Amerikan Psyko

– American Psycho –

Bret Easton Ellis, yksi kohutuimmista nykykirjailijoista, saa paljolti kiittää maineestaan vuonna 1991 ilmestynyttä romaaniaan Amerikan Psyko. Se lennätti hänet maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen ja jakoi samalla niin lukijoiden kuin kriitikoidenkin mielipiteet jyrkästi kahtia.

Yhtä kahtia jakautunut on romaanin päähenkilön, Patrick Batemanin, maailma. Hän on 26-vuotias komea, rikas ja sivistynyt miljonääripankkiiri, Wall Streetin herrasmies, jonka sisällä asustaa kuitenkin tri Jekyllin lisäksi myös Mr. Hyde. Öisin hän muuttuu sadistiseksi massamurhaajaksi joka raiskaa, kiduttaa, tappaa ja paloittelee uhrinsa osoitten ehtymättömän karmaisevaa mielikuvitusta. Kierre kiihtyy koko ajan, sillä aika ja maailma vaativat yhä voimakkaampia ärsykkeitä.

Lukijan sietokykyä koetteleva romaani on sekä armoton tilitys ylikierroksilla käyneestä 1980-luvusta että hätkähdyttävä ennuste itsetarkoituksellisen väkivallan lisääntymisestä. Julmuudestaan huolimatta se tarkastelee länsimaisen elintasokulttuurin paradokseja hyytävän humoristisesti ja ironisoiden.

— takakannesta

1 arvio tuotteelle Amerikan Psyko

  1. sellisti

    Jaa-a. Tylyä menoa. Minä tykkään ottaa Jekyll ja Hyde -annokseni klassisemmassa muodossa. Niille, joille maistuu julma ja lievän outo meininki, viisi staraa ei riittäne.

Lisää arvio