Bagdadin vanki


9,90 

Tekijä: Eine Al-Sadoon
Kustantaja: Ajatus Kirjat
Painovuosi: 2008
ISBN: 978-951-20-7658-1 sidottu
Kuntoluokka: K4+

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 00462 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,

Paino475 g
Mitat22 × 15 × 3.1 cm
Lajityyppi

elämäkerrat ja muistelmat

Painos

1.

Painovuosi

2008

Sidonta

kansipaperi, kovakantinen, sidottu

Sivumäärä

351

Kuvitus

värikuvaliite (8-siv.)

Kuntoarvio

kansipaperissa aivan lieviä kulumia ja käytön jälkiä, muuten kuin uusi

Bagdadin vanki

»Bagdad on kuollut. Illan pimeydessä kuuluu vain generaattoreiden papatusta. Pääkadulla kiitää yksinäinen auto virka-ajossa, sillä öisin on ulkonaliikkumiskielto. Helikopterit seuraavat ilmasta suurkaupungin kuolinkouristuksia. – – Bagdadia kutsuttiin joskus aikaisemmin myös Dar-es-Salaamiksi, rauhan kaupungiksi. Se siitä tulee jälleen, rauhallinen kuolemassaan.»

Suomalainen Eine Al-Sadoon palaa kesällä 2006 miehensä Nimmerin mukana Bagdadiin, sisällissodan keskelle. Heidän lapsensa asuvat Suomessa, ja Nimmerin ja Einen haaveena on muuttaa Bagdadista Libanoniin. Matkassa on vain yksi mutka: aloittaakseen uuden elämän Libanonissa heidän on onnistuttava myymään Bagdadin talonsa. Tämän päämäärän vuoksi Eine ja Nimmer jatkavat tyynesti jokapäiväistä arkeaan Irakin kuolevassa pääkaupungissa, jossa autopommit räjähtelevät, sähköt ovat päällä vain pari tuntia päivässä ja pelko on aina läsnä.

Einen kuvaus Bagdadin arjesta sisältää runsaasi tragikoomisia piirteitä: vaikka elämä on yhteiskunnan romahduksen myötä muuttunut yhä hullummaksi, tekevät ihmiset kaikkensa voidakseen elää normaalia elämää. Lopulta Nimmerin uurastus talon myymiseksi palkitaan, ja koittaa jäähyväisten aika.

— takakannesta

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Bagdadin vanki”